İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

14 Haziran 2016 Salı

Deamon Tools

Deamon Tools Link


http://turbobit.net/b22h6wyskq6s.html





Özellikle bilgisayar oyunlarıyla çok fazla haşır neşirseniz Daemon Tools programıyla çok eski dostsunuz demektir. Bu yazımızda bilmeyenler için ISO uzantılı dosyalar ile işlem yapmamıza yarayan Daemon Tools programının detaylı kullanımını anlatacağız.
Öncelikle ISO'nun ne demek olduğuyla başlayalım. ISO, bir CD ya da DVD üzerinde bulunan tüm bilgilerin tıpatıp saklanabildiği, açılışta başlatma özelliklerinin (bootable) korunabildiği bir arşiv biçimidir. Disk imajları tipik bir ISO dosyalarını içerdiği gibi buna ek olarak dosya sistemlerinin metalarına da sahiptir, bu bilgilerin hepsi tek bir dosya içinde bulunur. Çoğunlukla bu dosya sistemi sayesinde internet üzerinden dosyaların tek parça halinde cd'de imiş gibi yayınlarlar ve çoğu CD veya DVD'lerdeki veriler ISO biçimine dönüştürülerek uyuşmazlık sorunun ortadan kalkmasını sağlarlar. ISO'nun Türkçe karşılığı kalıp demektir. bir CD, DVD içerisindeki yazılımların ya da oyunların olduğu gibi, tıpkı bir DVD içerisindeymiş gibi paketlenmesidir.
Normal şartlarda Windows işletim sisteminin kendisi ISO dosya biçimini desteklemez. Bir ISO dosyasını çalıştırmak ya da içindeki verileri almak istiyorsak, ISO çalıştıran bir uygulama kurmamız gerekir. Bu işin emektarı ise Daemon Tools programıdır. Daemon Tools programının mantığı; bilgisayarınızda sanal bir disk sürücüsü oluşturmak suretiyle ISO dosyalarını bu sürücülere yüklemesi ve bunun sonucunda bilgisayarınızın tıpkı CD/DVD sürücüsüne bir disk takılmış gibi davranmasıdır. Aslında oldukça basit bir mantıkla hareket ediyor.
Yukarıdaki linkten indirmiş olduğunuz "DTLite4413-0173.exe" isimli dosyayı açın ve aşağıdaki adımları uygulayın.


(seçenekleri isteğe bağlı değiştirebilirsiniz)
(isteğe bağlı)
(yüklemek istediğiniz dizini isteğe bağlı değiştirebilirsiniz)
(programın yüklenmesi bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. aksi taktirde programı kullanamazsınız)
(bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra windows açıldığında masaüstünüzde bu uyarıyı göreceksiniz. yaklaşık bir dakika içerisinde kaybolduktan sonra programı kullanmaya başlayabilirsiniz.)

Kullanım

Deamon Tools programını bilgisayarınıza başarılı bir şekilde kurduktan sonra, bir imajı mount etmek için aşağıdaki adımları uygulayın.
(saatin yanında bulunan deamon tools simgesine sağ tıklayın)
(bir kalıp dosyası yerleştir'e tıklayın)
(.iso uzantılı dosyanızı seçin. eğer girdiğiniz dizinde olduğuna eminseniz ancak dosya görünmüyorsa mavi olarak işaretlediğim "tüm derleme biçimleri" ne tıklayın ve "tüm dosyalar" ı seçin. indirmiş olduğunuz örn. oyunun iki dosyası varsa (.bin ve .cue) bu ekranda .bin dosyasını seçin. .bin dosyasını görebilmek için "tüm dosyalar" ı seçmeniz gerekir.)
(seçtiğiniz imaj dosyasını açtıktan sonra bunun gibi bir "otomatik kullan" ekranı gelecektir. "bilgisayarım" da da cd takmış gibi ayrı bir sürücü olarak gözükecektir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder